Школьнікі прапаноўвалі свае распрацоўкі — аўтарскія рэцэпты. Камусьці дапамагалі бацькі. Галоўнай умовай стала карыснасць прадуктаў, а таксама, каб страву можна было выкарыстоўваць у дзіцячым харчаванні, пішуць Мінск-навіны.

Што прапаноўвалі ўключыць у школьнае меню самі вучні? Шматкі кукурузныя з малаком, блінцы з вяндлінай і сырам, салату з мандарынамі, спагецці з курыцай у белым соусе і нават панкейкі.

Але перамог рэцэпт шасцікласніцы Дыяны Каменевай.

— Ні для каго не сакрэт, што любімая страва ўсіх дзяцей — нагетсы, — распавяла Дыяна. — Быццам бы не зусім здаровая ежа, але я прапаную гатаваць іх не ў фрыцюры, а ў духоўцы.

Для нагетсаў спатрэбяцца філе, яйка, соль, папрыка, кропелька алею і паніровачныя сухары. 

— Камбінат школьнага харчавання абвясціў, што гэта страва ўвайшла ў меню школьных сталовых у другой чвэрці. Мы нават не чакалі, — заўважыла намеснік дырэктара школы Таццяна Вярэціна. — Вядома, дзеці шчаслівыя, што могуць паўплываць на разнастайнасць страў. Для іх важна, каб меню змянялася, з'яўляліся навінкі.

Клас
14
Панылы сорам
8
Ха-ха
1
Ого
3
Сумна
1
Абуральна
2