Chocolate balls

Дэсерт без глютэну і цукру, якім вы можаце пачаставаць сябе і сваіх сяброў. Фота: Enrique Díaz / 7cero / Getty Images

Каб прыгатаваць дамашнія цукеркі з інжырам, спатрэбіцца:

  • 350 г сушанага інжыру
  • 200 г цёмнага шакаладу
  • 50—100 г арэхаў: міндаль, грэцкія і інш.

Як гатаваць:

  1. Нажом зрабіце адтуліну, каб пакласці ўнутр сушанага фрукта арэхі.
  2. Растапіце шакалад на вадзяной лазні ці ў патэльні з антыпрыгарным пакрыццём на вельмі слабым агні і паліце ім інжыр. Таксама вы можаце здрабніць арэхі і пасыпаць цукеркі зверху.
  3. Дайце ласунку астыць і ежце або зрабіце камусьці падарунак!

Колькасць шакаладу і арэхаў у гэтым рэцэпце вы можаце рэгуляваць на свой густ, а што датычыць упрыгожвання, тут таксама шмат варыянтаў: можна дадаць апельсінавую цэдру, сушаныя журавіны, семкі сланечніка ці какосавую стружку.

 

Чытайце таксама:

Інжыр — сапраўдны суперфуд і прыродная крыніца вітамінаў. Сем прычын яго есці

Дэсерт з чарнасліву і грэцкіх арэхаў з вяршкамі: вытанчаны смак і суцэльная карысць

«Камунарка» выпусціла цукеркі без цукру

Клас
4
Панылы сорам
0
Ха-ха
1
Ого
0
Сумна
1
Абуральна
1