Udon

Фота: WePro / Getty Images

Локшына ўдон, якая родам з японскай кухні, вырабляецца з пшанічнай мукі і адрозніваецца ад звыклай тым, што яна даволі тоўстая і цвёрдая. Гэтая макарона вельмі добра ўсмоктвае соусы, таму галоўная задача — зрабіць да яе якасную падліўку з рознымі адценнямі смакаў.

Вам спатрэбіцца:

  • 350 г локшыны ўдон
  • 1 сталовая лыжка алею
  • 300 г курынага філе (без костак і скуры, нарэзанага невялікімі кавалачкамі)
  • 4 белыя грыбы (нарэзаныя)
  • зялёная цыбуля ці палова адной цыбуліны-парэй (нарэзаныя)

Арыгінальны соус:

  • 1 сталовая лыжка кунжутнага алею (заменнік можа быць іншы, але гэта зменіць смак)
  • 1/3 шклянкі соевага соусу
  • 1 сталовая лыжка цёмнага соевага соусу
  • 2 зубкі часнаку (здробненыя)
  • 1 чайная лыжка свежанацёртага імбіру
  • ¼ кубка соусу хайсін
  • 1 сталовая лыжка соусу шрырача
  • ½ шклянкі курынага булёну
  • чорны перац

Калі нейкіх складнікаў у вас няма, вы можаце паспрабаваць больш простую камбінацыю: напрыклад, спалучыць, соевы соус, соус тэрыякі, імбір і часнык — гэтага таксама будзе дастаткова.

Як гатаваць:

  1. Гатуйце локшыну ў адпаведнасці з інструкцыямі на ўпакоўцы. Добра зліце ваду і адразу прамыйце халоднай вадой. Адкладзіце ўбок.
  2. Прыгатуйце соус: змяшайце ўсе складнікі падліўкі ў місцы і ўзбіце да аднастайнасці.
  3. Згатуйце мяса: нагрэйце аліўкавы алей у вялікай патэльні, дадайце кавалачкі курыцы і смажце, пакуль курыца не пачне злёгку падпякацца. Дадайце грыбы і гатуйце яшчэ пару хвілін, пакуль грыбы не пачнуць падрумяньвацца.
  4. Дадайце локшыну і прыгатаваны соус у патэльню, добра змяшайце і варыце, пакуль локшына не прагрэецца. Упрыгожце зялёнай цыбуляй і падавайце страву гарачай.

 

Больш рэцэптаў:

Тры рэцэпты макароны, якія варта дадаць у меню

Традыцыйныя шведскія фрыкадэлькі з пюрэ і бруснічным соусам

Як правільна прыгатаваць хатнія запасы і не атруціцца імі?

«Гэта, натуральна, не суперфуд». Чым карысная і шкодная бульба і як часта яе есці?

Клас
8
Панылы сорам
1
Ха-ха
0
Ого
0
Сумна
0
Абуральна
0