Plum and apple pie

Фота: carolafink / Getty Images

Каб прыгатаваць слівавую шарлотку, спатрэбіцца:

  • 3 шклянкі мукі
  • 3/4 шклянкі цукру
  • 1/2 шклянкі густой смятаны
  • 2 пакецікі ванільнай цукровай пудры
  • плоская чайная лыжка разрыхляльніку
  • яйка
  • 1/2 пачка маргарыну
  • 1 кг слівак-венгерак
  • 3 сталовыя лыжкі рому
  • лыжка з горкай бульбяной мукі

Як гатаваць:

  1. Замясіце цеста з мукі, смятаны, яйка, 1 пакеціка цукровай пудры, 1/2 шклянкі цукру і разрыхляльніку. Падзяліце на дзве порцыі памерам 2/5 і 3/5 і пастаўце ў халадзільнік.
  2. Слівы памыйце і выдаліце костачкі. Высыпце ў каструлю, дадайце цукар, які застаўся, ванільны цукар і, вядома ж, ром. Варыце, пакуль не дадуць сок. Пакладзіце трохі ў шклянку, астудзіце і змяшайце з бульбяной мукой. Уліце да сліў, давядзіце да кіпення — павінна згуснуць.
  3. Вышмаруйце маслам форму для кексаў. Сфармуйце з двух кавалкаў цеста два бліны. Большым кавалкам выкладзіце форму. Пакладзіце на яго слівы. Зверху пакладзіце астатнюю частку цеста.
  4. Выпякайце ў папярэдне разагрэтай духоўцы 40 хвілін пры 180 градусах.

Больш рэцэптаў:

Рэцэпт на выхадныя. Яблычны пірог з крошкай — просты і смачны

Рэцэпт на выхадныя. Грушавы пірог з міндалём — італьянскі дэсерт

Дэсерт з чарнасліву і грэцкіх арэхаў з вяршкамі: вытанчаны смак і суцэльная карысць

Клас
2
Панылы сорам
0
Ха-ха
0
Ого
1
Сумна
1
Абуральна
1