Burger

Фота: Getty Images

Каб прыгатаваць 4—8 порцый (у залежнасці ад таго, колькі катлет вы будзеце класці ў адну булку), вам спатрэбіцца:

  • кавалак масла,
  • каля 900 г ялавічнага фаршу — пажадана, каб у ім было не менш за 20 працэнтаў тлушчу,
  • соль і чорны перац,
  • 8 лустачак сыру (па жаданні),
  • 4 ці 8 мяккіх булачак для гамбургераў, злёгку падсмажаных,
  • лісце салаты, нарэзаныя памідоры і прыправы па жаданні.

Як гатаваць:

  1. Пакладзіце масла на вялікую чыгунную патэльню ці патэльню з нержавеючай сталі і пастаўце на сярэдні агонь. Акуратна падзяліце ялавічны фарш на 8 невялікіх частак па 100 г кожная і яшчэ больш акуратна зрабіце з яго шарыкі вышынёй каля 5 см.
  2. Зрабіце моцны агонь і пакладзіце палову шарыкаў на патэльню на дастатковай адлегласці адзін ад аднаго. Выкарыстоўваючы цвёрдую металічную лапатку, націсніце на кожны шарык, каб выйшла катлета дыяметрам каля 10 см і таўшчынёй каля 1,2 см. Прыпраўце соллю і перцам.
  3. Смажце, пакуль катлета не падпячэцца, крыху менш за 2 хвіліны. Потым, выкарыстоўваючы лапатку, асцярожна перавярніце катлеты. Калі дадаяце сыр, то пакладзіце яго лустачкі на мяса.
  4. Працягвайце смажыць, пакуль катлета не будзе гатовая, прыкладна хвіліну ці трохі даўжэй. Зніміце катлеты з патэльні і пакладзіце на булачкі (падаваць дзве катлеты ў адной булачцы — таксама варыянт). Пакладзіце зверху свежыя памідоры і салату і накрыйце другой часткай булачак.

Чытайце яшчэ:

Ці розняцца бургеры з «Макаў» у Беларусі, Літве, Польшчы і Грузіі? Памералі з лінейкай

«Бургер Кінг» прэзентаваў гамбургер у стылі мультфільма «Чалавек-павук: Павуцінне сусветаў»

Тэфтэлі пад сырам — проста і шалёна смачна

Клас
9
Панылы сорам
3
Ха-ха
0
Ого
0
Сумна
1
Абуральна
1