«Гіпа» ў гандлёвым цэнтры Galleria Minsk

Першая лакацыя — супермаркет у цэнтры. На касах тут чэргі, але ў аддзеле мясных паўфабрыкатаў пакупнікоў нашмат менш. На паліцы з будучымі шашлыкамі прыкметныя прабелы — магчыма, людзі ўжо закупіліся загадзя. Напрыклад, у продажы няма шашлыка з курынага філе (хоць на сайце крамы такі ёсць) у часнаку і травах па 17,99 рубля за кіло. Тут жа з курыцы толькі крылцы ў марынадзе — яны па 12,69 за кілаграм.

Па цэнах так:

  • Шашлык са свініны «Дачны»: сярэднія кавалкі мяса і цыбуля буйной нарэзкі ў таматным соўсе — 17,69 рубля за кілаграм.
  • Шашлык з шыйнай часткі свініны: абодва ў маянэзе, у адным з іх цыбуля, у іншым цыбуля ў кампаніі лімона — 21,69 і 23,99 рубля за кілаграм адпаведна.

Пакуль прыглядаешся да свініны, на прылавак выстаўляюць паддончык з замарынаванымі сцёгнамі куранят па 13,99 рубля за кіло.

Яшчэ адно назіранне: звыклых вядзерцаў з мясам у марынадзе тут няма. Сярод упаковак стэйкаў і сцёгнаў, замарынаваных для духоўкі, самотна ляжыць мядовы шашлык з індыка. Латочак важыць 600 грамаў. Мёду, дарэчы, у складзе няма. Сканер цэннікаў пікае і выдае лічбу 17,84.

Наступны — аддзел з таварамі для барбекю. Рашоткі каштуюць ад 37,99 да 42,99 рубля. На ніжняй паліцы ёсць і больш дарагія варыянты — з высокімі борцікамі, куды дакладна змесціцца мяса на вялікую кампанію. Цана пытання — 53-67 рублёў.

Бутэлькі вадкасці для распальвання прадаюць па 3-8 рублёў. Да іх ідуць брыкеты для распальвання, на цэнніках — ад 5,39 да 15,42 — гэта за драўняныя ролы, якія падыдуць і ў мангал, і ў камін, і ў печку.

Унізе стэлажа схаваліся шампуры. Прадаюцца яны паштучна, ёсць двух відаў: вуглавыя і прамыя. Калі купіць першыя, то штука будзе ў межах 1,50 рубля. Пляскатыя даражэйшыя — ад 2,00 да 3,50.

Цэны на пластыкавы посуд размясціліся ў дыяпазоне ад 1,63 да 4,70 рубля.

«Еўраопт» у гандлёвым цэнтры Palazzo

Першая ж знаходка — той самы шашлык у вядзерцах, праўда, усе яны выглядаюць аднолькава. Здаецца, што гэта адзін і той жа від, але на самай справе пад аднатыпнымі вечкамі хаваецца мяса ў розных марынадах. Так што перад купляй лепш зірнуць на этыкеткі.

Склады на іх надрукаваныя доўгія. Позірк чапляецца за такія інгрэдыенты: свініна, цыбуля, кетчуп, таматная паста, цукар, воцат, крухмал. У розных відах свініна адрозніваецца: ёсць шыйная частка, ёсць тазасцегнавая. Напрыклад, у маленькім вядзерцы на 800 грамаў свініна для адбіўных. Міні-вядзерца абыйдзецца прыкладна ў 15 рублёў (17,19 рубля за кілаграм).

Мяса «ўтопленае» ў соус, прыкметныя колцы цыбулі, праз пластык можна разгледзець структуру мяса.

«Шчыра кажучы, маянэзу столькі …» — «Можа, прасцей купіць і замарынаваць?» — чуецца дыялог маладой пары, якая праз некалькі хвілін усё ж вернецца за вядзерцам шашлыка.

Побач у халадзільніку ляжыць і шашлык у вакуумнай упакоўцы, у соусе прыкметныя шматкі зеляніны. Такія пачкі каштуюць ад 14 да 18 рублёў у залежнасці ад вагі.

У мясным аддзеле раз-пораз з'яўляюцца пакупнікі, але барбекю плануюць не ўсё. На вагу тут прадаюцца пяць відаў шашлыка, не лічачы кумпячкоў і іншых варыянтаў замарынаванага мяса. Прыкметна, што латкі са свінінай у маянэзе і з курыцай у цытрусавым соусе вычарпаныя, а адзін з варыянтаў курыцы ў маянэзе, наадварот, выглядае заветраным.

Цэны такія:

  • Свініна ў маянэзе — 11,99 рубля.
  • Шашлык са свініны «Шляхетны» — 13,99 рубля.
  • Шашлык з філе птушкі — 13,99 рубля.
  • Шашлык з філе птушкі ў цытрусавым соусе — 16,99 рубля.
  • Шашлык з птушкі ў гарчычным соусе — 9,99 рубля.

Што наконт тавараў, без якіх шашлык прыгатаваць цяжка? На невялікай паліцы шампуры і рашоткі для грылю суседнічаюць з крышкамі для закатак. На выбар ёсць пяць варыянтаў рашотак па кошце ад 19,90 да 37,99 рубля. Ёсць нават рашотка з антыпрыгарным пакрыццём.

Асобна выкладзены вугаль — пакеты расфасаваныя па 7 кілаграмаў, адзін такі каштуе 14,99 рубля.

Аднаразовы посуд заўважаем не адразу, набор абыйдзецца ў 2-4 рубля. Напрыклад, ёсць аднолькавыя па цане камплекты на шэсць чалавек: у левым — талеркі, відэльцы, кубачкі і нават сурвэткі, у правым — талеркі.

Супермаркет у гандлёвым цэнтры Green City

Накіроўваемся ў аддзел кулінарыі глядзець на паўфабрыкаты, якія зберагуць час. Кіло гатовага да дыму і агню мяса абыйдзецца тут у 14-28 рублёў.

  • Шашлык з філе птушкі — 13,98 рубля.
  • Шашлык «Дачны» са свіной тазасцёгнавай часткі — ад 14,99 рубля.
  • Шашлык «Смачны» са свіной паляндвічнай часткі — 19,99 рубля.
  • Шашлык для барбекю са свіной шыйнай часткі — 27,99 рубля.

Побач з мясным асартыментам, дарэчы, ёсць замарынаваная гародніна — ёй можна дапоўніць мясное барбекю або зрабіць толькі вегетарыянскае.

Калі закупляецца для шашлыкоў з нуля, то ў гэтай краме яшчэ можна выдаткаваць 14 рублёў на шампуры ў наборы, 45,99 на вялікую рашотку для грылю і прыхапіць пласціны для распальвання за 2 рублі.

Асобнымі высокімі стосамі ляжаць дровы і вугаль — апошні абыйдзецца ў 8,39 рубля за трохкілаграмовую ўпакоўку.

І фінальны акорд — кетчуп. Калі ў кішэні ёсць ад 2 да 5 рублёў, то на пачак хопіць ва ўсіх гэтых крамах. «Анлайнер» абраў два таматныя кетчупы і знайшоў іх у кожнай краме.

Таматны 320-грамовы кетчуп Heinz у «Гіпа» каштуе (на акцыі) 3,79, у «Еўраопце» — 4,28, у Green — 5,69 рубля. 300-грамовая «Слобода», адпаведна, па 3,24, 2,99 і 2,59 (у апошнім выпадку дзейнічае акцыя). 

Ці моцна падаражэў шашлык за год? Летась на майскія святы «Анлайнер» набыў кілаграм крамнага шашлыка з філе за 11,99 рубля, са свініны — за 14,99. Сёлета самыя нізкія з заўважаных цэнаў — 10 рублёў за паўфабрыкат з курынага філе і 12 — са свініны.

Але пры складанні бюджэту пікніка лепш адштурхоўвацца ад такіх лічбаў: ад 14 рублёў за кіло шашлыка з курынага філе, ад 18 — са свініны.

Чытайце таксама:

«Шаурма — глупства, смажанка з Кіраўска — топ». Дзеля гэтага фастфуду беларусы праязджаюць сотні кіламетраў

Ці можна смажыць шашлык на балконе?

Свіныя адбіўныя на грылі з вішнёвым соусам 

«Шампуры паступова сыходзяць у мінулае». Як правільна выбраць мяса на шашлык?

Клас
1
Панылы сорам
0
Ха-ха
3
Ого
1
Сумна
2
Абуральна
4